Tratamentul modern al prolapsului genital

Pacienta M.P. in varsta de 60 de ani, cunoscuta cu prolaps genital grad II – un descensus al uterului, coborare ce afecta atat vezica urinara, cat si rectul,IMG_4454 se interneaza in clinica noastra pentru tratament chirurgical de specialitate.

Simptomatologia era dominata de incontinenta urinara (pierderea de urina la eforturi minime) si de o presiune constanta in abdomenul inferior.

Examenul ecografic la internare a relevat uter de dimensiuni normale, cu ingrosarea mucoasei uterine (endometru – 8 mm, cu structura neomogena), ovare atrofiate corespunzator varstei,

S-a practicat histerectomie prin abord laparoscopic; suspensia bontului vaginal la nivelul peretelui lateral abdominal – cu ajutorul unei mese de polipropilene, cu peritonizarea acesteia.

In timpul doi al interventiei s-a efectuat si cura incontinentei urinare, cu montarea unei bandelete vaginale (polipropilene) – procedeu TOT

Evolutia postoperatorie a fost favorabila, cu externarea pacientei in ziua trei postoperator.

La controlul postoperator de la 2 saptamani, plagile postoperatorii au fost suple, in curs de vindecare, bontul vaginal era foarte mult ascensionat, iar pacienta nu mai prezenta semne de incontinenta urinara.

Echipa medicala: Dr. Mitroi G.; Dr. Burlacu A.; Dr. Badea C. (A.T.I.)